Taidenäyttelyjä ja museoita (etänä)

Joko olet tutustunut Digimuseoon? https://Digimuseo.fi
Täältä löydät lukuisten Suomen museoiden digitaalisia näyttelyitä – sisäänpääsy ei maksa mitään. Osaan näyttelyistä voit myös varata maksullisen opastetun kierroksen.

Didrichsenin taidemuseo verkossa 

Hannu Palosuon näyttely You Live With Me 21.5. - 21.8.22   -palaa taiteilijan teoksiin:
Hannu Palosuo | Didrichsenin taidemuseo | Helsinki (didrichsenmuseum.fi)

Didrichsenin taidemuseo YouTubessa
Opastuksia ja välähdyksiä näyttelyistä ja teoksista. Vieraile myös museon kotisivuilla ja Facebook -sivulla.

ISTV vie virtuaalisesti tutustumaan tutustumaan Serlachiuksen Banksy-näyttelyyn.  Nähtävillä edelleen mainosten jälkeen.

Ilja Repin Ateneumissa oli 29.8.21 saakka. Palaa näyttelyn elämyksiin katsomalla ISTV:n museokierros ainutlaatuisesta näyttelystä. Sivulta löydät kuvia ja taustaa näyttelyn teoksista.

ISTV avasi nähtäville Museokierroksensa, valitse omat suosikkisi lukuisista taidekierroksista: https://www.is.fi/aihe/museokierros/

ISTV toi koronarajoitusten aikaan helpotusta taideikävään museokierroksilla, joissa toimittaja Antti Virolainen ja museoiden oppaat keskustelevat teoksista. Opas avaa mielenkiintoisia anekdootteja taiteilijasta ja teosten valmistumiseen ja ajankohtaan liittyen. 
Repinin lisäksi löydät mm. Kotimuseo Kirpilän, Taidekoti Reizin kierrokset, Kansallismuseon näyttelyitä, Desingmuseon kierrokset, Tamminiemen, Luonnontieteellisen museon, Turun taideaaarteita,  Amos Rexin Egyptinäyttelyn > vielä nähtävissä (katsottu 22.6.22

Museokortilla/Näyttelylipulla Sinebrychoffin museon Valkoisessa kellarissa Avoin näyttelyintro  suomeksi, katso ajankohdat.

Kiasma Online Art on Kiasman verkkotaiteen kokoelma. Se on internet-elämys ja kunnianosoitus tämän päivän taiteentekijöille. Kasvava määrä taidetta tehdään suoraan nettiin, sosiaaliseen median kanaviin, blogialustoille tai esimerkiksi mobiilisovelluksiksi. Kiasma Online Art sivustolle on koottu valikoimia ajankohtaista verkkotaidetta.
Kiasmaa remontoidaan, avataan jälleen 2022. Nautitaan verkossa.

Kamu Espoon Kaupunginmuseo
KAMUn Historiaa verkossa -sivulta löydät kootusti kaikki museon digisisällöt ja verkkopalvelut. Virtuaalimuseoiden ja -näyttelyjen avulla voit tutustua Espooseen viidellä eri aikakaudella ja viidessä eri paikassa, astua Glimsin sydämeen eli tunnelmalliseen vanhaan tupaan tai vierailla entisajan kalastajatilalla espoolaisella Pentalan saarella. Mobiilioppaiden avulla voit uppoutua erilaisiin historiasisältöihin ja KAMUn Youtube -kanavalta löydät mm. näyttelyihin liittyvät opastukset ja luennot. Digipalveluihin on helppo tutustua joko omalla tietokoneella tai mobiililaitteella. 

Egyptin loisto näyttely  ISTV:n museokierros Amos Rexin Egyptin loisto -näyttelyyn. Suorasta lähetyksestä on nyt katsottavissa tallenne oheiselta videolta. Videokierroksen oppaat ovat Amos Rexin asiantuntijoita: kuraattori Katariina Timonen, opas Helena Henriksson ja egyptologi Mia Meri. Toimittaja on ISTV:n Antti Virolainen. Kuuntele myös näyttelyn podgasteja näyttelystä!

Kudottua kauneutta - suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa
Ryijynäyttely oli 23.5.21 saakka. Virtuaalinen opastus on edelleen katsotavissa Taidehallin ryijynäyttelystä. Taidehallin näyttelyn kaikki ryijyt kuuluvat Tuomas Sopasen ryijykokoelmaan. Tämä huikea, lähes 600 ryijyn kokoelma on Suomen suurin ryijyjen yksityiskokoelma. Kysyimme Sopaselta hänen kokoelmastaan. Videoista löytyy myös vinkkejä ryijyn hankintaan sekä opastus ryijysolmun tekemiseen.

Märta Måås-Fjetterströmin mattonäyttely
Piipahda Tukholmassa kuninkaanlinnassa tekstiilitaailteilija Märta Måås-Fjetterströmin näyttely on kuvattu 360° näyttelyksi, katsele hiirtä liikuttamalla. Mitä jos peilaisit näyttelyn telkkariin?