Kulttuuria kotisohvalta

Koronarajoitusten aikana apua kulttuurinälkään!

Tee virtuaalivierailuja Euroopan Ooppera -saleihin:

operavision.eu

Laita löytöjäsi yhteiseksi iloksi Itä-Helsingin seniorit -Facebook -sivulle.

Aida
Tallenne esityksestä Bastillen oopperassa 18.2.2021. Tekstitys englanniksi. Katsottavissa 19.8.2021 saakka.

Suomen Kansallisooppera ja Baletti

Carmen
Katsottavissa maailmanlaajuisesti 10.8.2021 asti. Vapaa pääsy.
Lue lisää Carmen -oopperasta.

Prinsessa Ruusunen
Katsottavissa maailmanlaajuisesti 21.6.2021 saakka. Vapaa pääsy

Katso myös muita Stage24 -kavalta löytyviä oopperoita ja baletteja maksutta.

Covid van tutte
Katsottavissa 30.4.2021 saakka. Vapaa pääsy.
W. A. Mozart - Minna Lindgren
Kansallisoopperan syksyn 2020 aloitti jymy-yllätys, Esa-Pekka Salosen ja Hannu Linnun johtama Covid fan tutte. W.A.Mozart - Minna Lindgren.
Jussi Nikkilän ohjaaman oopperan tähtinä on kotimaisia huippusolisteja, mm. Karita Mattila, Miina-Liisa Värelä, Tommi Hakala, Johanna Rusanen, Tuomas Katajala ja Waltteri Torikka. Uuden libreton Mozartin Così fan tutteen kirjoittaa Minna Lindgren. Satiiria ja realitya yhdistävä teos lupaa tuulettaa korona-ajan aiheuttamia traumoja.


Aikalisä -ooppera
Vapaa pääsy

Kuule, minä sävellän! -hankkeessa lapset ja nuoret säveltävät ammattisäveltäjien johdolla ammattisoittajista kootulle orkesterille. Hankkeen lähtökohtana on antaa tilaa lasten ja nuorten omille visioille. Ammattilaiset auttavat vain sävellysteknisissä asioissa. Lasten ja nuorten sävellyksiä on esitetty jo 12 konsertissa vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2016 nähtiin ensi kertaa kokonainen ooppera, jonka sävelsi yhteisvoimin 14 suomalais- ja yhdysvaltalaisnuorta.

Aikalisä-oopperan tarina ja teemat nousivat nuorten omasta kokemusmaailmasta. Nuoren pojan kasvutarinassa Joel kipuilee erilaisuuden ja yksinäisyyden kokemusten kanssa. Äiti on kuollut ja yksinhuoltajaisä tahtoo pojastaan jääkiekkoilijaa – voiko oma tie löytyä lätkä- vai sittenkin graffitijengistä? Koko libreton voit lukea tästä.