Virtuaalihetkiä kirjallisuuteen

Alla virtuaalisia linkkejä

Facebook -sivullamme vinkattiin vierailemaan Sinebrychoffin museossa virtuaalisesti. Tuula S-J. antoi kommentissaan vihjaisi Raija Orasen Fanny -kirjasta. Sen luettuaan saa syvyyttä näyttelykokemukseen. Kirja löytyy myös äänikirjana kirjastoista ja Celia -palvelusta.
Antoisaa kotimuseokäyntiä Paul ja Fanny Sinebrychoffin opastuksella!
Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma Paju-Torvalds
Äänituotanto: Ilkka Olander / Studio Äänitaivas
Kertoja: Emma Paju-Torvalds
Fanny: Amanda Palo
Paul: Klaus Burmeister

Kuinka Bulevardi 40:ssä elettiin sata vuotta sitten? Millä huonekaluista on kuninkaallinen menneisyys? Mikä muotokuvista oli Paul Sinebrychoffille se kaikkein rakkain? Sali salilta etenevä ääniopastus johdattaa meidät Paul ja Fanny Sinerbychoffin kotiin, taidekokoelmien syntymiseen, pariskunnan välisiin jännitteisiin ja varakkaan panimosuvun elämäntapaan. Voit kuunnella opastuksen suoraan tältä sivulta. Voit kuunnella opastuksen osissa tai kokonaisuutena.

Helsingin kaupunginkirjasto verkossa Helsinkikanava.fi

Rakkauslaulu Itä-Helsingille

Kirjailijavieraina Elina Rouhiainen ja Marco Kosonen. 
Helsinki-päivänä 12.6.2020 tallennettuun keskusteluun osallistuivat Väki-trilogiastaan (Tammi 2017-20) tunnettu nuortenkirjailija Elina Rouhiainen ja Itä meidän -teoksen (Like, 2019) toinen kirjoittaja Marco Kosonen. Keskustelun teemana on iki-ihana Itä-Helsinki. Mikä siinä inspiroi? Miten Itä-Helsinki taipuu kirjan tapahtumapaikaksi? Haastattelijana Oodin informaatikko Samu Eeve.


Lukudraamaa ja näytelmäkirjailijoita

Näytelmäkirjailijat Hanna Ryti, Asta Honkamaa ja Jussi Moila lukevat näytteitä uusista näytelmistään. Tekijät ja teokset esitellään lisäksi lyhyesti. Tilaisuuden juontaa näyttelijä-näytelmäkirjailija Minna Puolanto.

Toteutettu yhteistyössä näytelmäkirjailijayhteisö Tekstin kanssa: www.sunklo.fi/teksti.



Vieraana luontokuvaaja Kimmo Ohtonen

Etähaastattelussa "Pohjois-Lapin kirjeenvaihtajamme", luontokuvaaja, toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen kertoo kuulumiset työpisteeltään Nuorgamista. Keskustelussa pohditaan mm. nykyihmisen luontosuhdetta, luonnon tilaa ja merkitystä sekä keskustellaan Ohtosen tuotannosta. Haastattelun lomassa nähdään tuoreita luontokuvia Lapista. Haastattelijana erikoiskirjastovirkailija Miia Kivilä.

Katso kaikki kirjailijahaastattelut!